1998 kwam, dank zij mijn man, mijn eerste Maine Coon bij mij, gewoon om mij gezelschap te houden.....maar toen sloeg het beruchte Maine Coon virus toe....en mijn eerste nestje werd geboren. Met heel veel vallen en opstaan en mij verdiepen in stambomen en testen van gezondheid mag ik nu zeggen dat ik weet waar ik mee bezig ben. Mijn liefde voor dit ras en het instandhouden van het ras ligt mij heel nauw aan mijn hart. Maine Coon is een van de grootste raskatten die er zijn, ze behoren tot de categorie Boskatten. Een "legende" zegt dat de Maine Coon een kruising is tussen een kat en een wasbeer, wat natuurlijk niet kan. Maar deze legende komt doordat Maine Coons niet echt door en door nat worden als ze buiten in de regen lopen. Ze hebben een vacht die water afstotend is net zoals de wasbeer en ook zo een dikke pluimstaart.
Maine Coons, of de zachtaardige reus, zijn heel zacht van karakter. Ze kunnen wel eens ruzie maken maar over het algemeen zijn het vredelievende katten die met iedereen goed overweg kunnen.

makit2

De vacht verzorging ligt een beetje aan de kleur van de katten, katten die zilver zijn hebben vaker last van klitten dan een gewone Black/Blue/Red Tabby vacht. Maar over het algemeen is een keer in de week eens borstelen meer dan genoeg om de vacht klitvrij te houden.

Zoals gezegd staat de gezondheid van onze katjes op de eerste plaats en worden al onze katten zowel via echo op HCM (hart) als ook via DNA op alle erfelijke ziektes getest voor wij met hun fokken.

Willen jullie graag meer informatie dan is een bezoek aan onze website op zijn plaats. Hier kunnen jullie onze katjes zien en ook heel wat linken vinden over verschillende ziektes en de testen die erbij horen.

Banner

Belgian Cat Club vzw